Hírek

Magyar Levente Egyiptomban tárgyalt magyar kötődésű üzleti ügyekről

Több egyiptomi miniszterrel is megbeszéléseket folytatott Kairóban Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára magyar kötésű üzleti ügyekről, így az afrikai országnak szállítandó vasúti kocsik ügyletéről is.
Tovább

Magyarország elsőrendű érdeke Egyiptom stabilitása

2017. július 3. 12:39 Magyarország elsőrendű érdekének nevezte Egyiptom biztonsági, katonai és gazdasági stabilitását Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országházban, miután tárgyalt a hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Abdel-Fattáh esz-Szíszivel, az észak-afrikai ország elnökével.
Tovább

Áttörés kell a magyar-egyiptomi gazdasági kapcsolatokban

2017. július 3. 18:23 Áttörést sürgetett a magyar-egyiptomi gazdasági kapcsolatokban Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Magyar Nemzeti Kereskedőház által Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök budapesti látogatása alkalmából szervezett Magyar-Egyiptomi Üzleti Fórumon.
Tovább

A V4-ek elismerik az egyiptomi elnök stabilizáló munkáját

2017. július 4. 13:04 A visegrádi négyek (V4) kifejezték elismerésüket és megbecsülésüket Egyiptom elnökének azért a munkáért, amellyel stabilizálni próbálja országa térségét - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a V4-kormányfők és az egyiptomi elnök keddi budapesti csúcstalálkozóját követő sajtónyilatkozatában.
Tovább

Egyre intenzívebb agrárkapcsolatok Szudán és Magyarország között

A mezőgazdasági együttműködés fejlesztéséről tárgyalt a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese Szudánban. Nagy István és Yagoub Mohammed El-Tayeb Ibrahim mezőgazdasági államtitkár együttműködési megállapodást írtak alá a magyar-szudáni kereskedelmi és kutatási-fejlesztési kapcsolatok ösztönzésére a mezőgazdaság és élelmiszeripar területén.
Tovább