Hírek

A Kairói Konzuli Hivatal 2020. május 18-tól korlátozott mértékben újraindítja az ügyfélfogadást

Az újraindítás az alábbi szolgáltatásokra vonatkozik: 1.) Útlevél és E-szig kérelmek korlátozottan 2.) Gyermek születésének hazai anyakönyvezése, úti okmány igénylése
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

A Magyar Diplomáciai Akadémia 2020 szeptemberében induló Diplomataképző Programja széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban szeretnének dolgozni, a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket képviselni a világban
Tovább

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése

Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni. Több esetben előfordult, hogy közvetlenül külföldi egészségügyi intézményeket, gazdasági társaságokat kerestek meg létező, vagy fiktív, esetleg felszámolás alatt álló vállalkozások nevében eljáró személyek, azzal, hogy nagy tételben rendelkeznek egészségügyi védőfelszereléssel (általában arcvédő maszkokkal), melyeket értékesítenének. A tranzakció lebonyolítása érdekében előleget kérnek, az eszközök azonban különféle indokokra való hivatkozással nem érkeznek meg a rendeltetési helyre.
Tovább

A Konzuli Szolgálat ingyenes mobil applikációja elérhető az ismert alkalmazás áruházakban!

A Konzuli Szolgálat ingyenes mobil applikációja elérhető az ismert alkalmazás áruházakban! Töltse le Konzinfo Utazom mobilalkalmazásunkat!
Tovább

Magyar Levente Egyiptomban tárgyalt magyar kötődésű üzleti ügyekről

Több egyiptomi miniszterrel is megbeszéléseket folytatott Kairóban Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára magyar kötésű üzleti ügyekről, így az afrikai országnak szállítandó vasúti kocsik ügyletéről is.
Tovább