Felhívjuk a Tisztelt Utazók figyelmét, hogy az Európai Unió tagállamaiban 2019. december 14-től életbe lépő új növényegészségügyi előírások a növények, növényi termékek kis mennyiségű, saját célú behozatalát is korlátozzák. A szabályozás előírja az útipoggyászok ellenőrzését, hasonlóan az állati termékek már több évvel ezelőtt bevezetett ellenőrzéséhez. További információt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) oldalán találnak.

Az Európai Unió tagállamaiban 2019. december 14-től életbe lépő új növényegészségügyi szabályokkal kapcsolatos tájékoztató anyagok (plakátok és szórólapok) angol, német, ukrán, szerb és török nyelven az alábbi linkről letölthetőek:

 

https://app.nebih.gov.hu/nebihtrans/_layouts/15/LMSolutions/LMSolutions.NEBIH.FileUpload/Pages/download.html?folderId=ff66ab7b-d017-45d4-8326-801d01acd9e9

 

Az információs anyagok elérhetőek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal   növényegészségügyi oldalán is (https://portal.nebih.gov.hu/novenyegeszsegugy), a jobb oldali sáv „Kiadványok / flyers” lenyíló menüjében.