A Tetra Egypt magyar-egyiptomi vegyesvállalat szemináriumot szervezett az egyiptomi Sarm al-Sejkben 2016. november 29-31. közt olyan egyiptomi és más arab országokból érkezett mezőgazdasági üzemek vezetői, illetve nagykereskedők számára, akik érdeklődnek a bábolnai Tetra baromficsalád iránt, vagy már aktív együttműködést folytatnak az említett céggel.

 

A mintegy 100 fő részvételével zajló rendezvényen szakmai előadást tartott Dr. Mezei Dávid, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára. Dr. Kveck Péter kairói nagykövet köszöntőjében továbbította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter üdvözletét, valamint a magyar kormány teljes körű támogatásáról biztosította a bábolnai baromfifélék tenyésztésének további kiterjesztését Egyiptomban és a régió más piacain. A Tetra Egypt vegyesvállalatot Budai Zoltán elnök-vezérigazgató, Szami Effat vezérigazgató és Mohamed Száleh ügyvezető igazgató képviselte.

 

A Tetra Egypt 2013-ban alakult meg, bábolnai tetra tojó hibrid baromfik forgalmazását végzi, s mára már 15 százalékot meghaladó részesedést szerzett az egyiptomi piacon.