KONZULI TÁJÉKOZTATÁS

 

Tisztelt Honfitársaink!

A szudáni kormány 2020. március 23-án tett bejelentése szerint újabb szigorító intézkedéseket vezetnek be az ország teljes területén a koronavírus elleni harcban.

Eszerint március 24-től este 6 és reggel 5 óra között teljes kijárási tilalmat rendeltek el országszerte határozatlan időre. A jelzett időszakban nem lehet az utcán tartózkodni, tilos elhagyni lakásunkat, szállásunkat, leszámítva a hatóság által indokoltnak vélt vészhelyzeteket, pl. kórházba történő bejutás, emellett  tiltott a magángépjárművel való közlekedés is. A rendelkezést megszegőket 300 USD-nek megfelelő összegre, valamint elzárással is büntethetik. A kijárási tilalom ideje alatt valamennyi üzlet és étterem zárva tart.

2020. 3. 26-ától korlátozzák a személyforgalmat Szudán tartományai között. A döntés értelmében este 20.00 órától határozatlan időre felfüggesztik a repülővel, illetve távolsági buszokkal történő belföldi utazásokat. A tartományok közötti utazást kizárólag gépkocsival engedélyezik.

A korábban elrendelt tanítási szünet határozatlan időre szól. A hatóságok betiltották a 10 főnél nagyobb rendezvényeket. A sportközpontok, edzőtermek, szépségszalonok, stb.  továbbra is zárva tartanak határozatlan ideig. A légiforgalmat várhatóan április 23-ig szüneteltetik.

Kérjük a magyar állampolgárokat, hogy maradéktalanul tartsák be a szudáni hatóságok fenti utasításait, s legyenek együttműködők a helyi szervekkel!

 

 

Üdvözlettel:

 

Elek Balázs

konzul